Τζατζίκι με Γιαούρτι Στραγγιστό

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αλατίζουμε.
  • Το αφήνουμε 5’ να βγάλει τα ζουμιά του, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Πιέζουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο (ή το ψιλοκόβουμε) και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.