Η ιστορία μας ξεκινά από το 1965, τότε που στις πρώτες μας εγκαταστάσεις, στο κέντρο της Λάρισας, αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε γάλα από κτηνοτρόφους της περιοχής για να φτιάξουμε τα αυθεντικά, παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα μας.

1998

Από τότε, κύλησε πολύ… γάλα στην καρδάρα

μέχρι να φτάσουμε στο 1998. Τότε ήταν που πραγματοποιήθηκε η μεταφορά μας από το κέντρο της Λάρισας στις σημερινές μας εγκαταστάσεις, στη Γυρτώνη Λάρισας, διατηρώντας πάντα τη συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και εστιάζοντας στο υψηλό επίπεδο των συνθηκών διατροφής και διαβίωσης των αγελάδων, τα οποία αποτελούν τη βασικότερη εγγύηση για ένα γάλα άριστο, με πλούσια γεύση, κατάλληλο για όλη την οικογένεια.

2000

Μέχρι το 2000 δραστηριοποιούμαστε τοπικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, με μεγαλύτερη διανομή στην τοπική αγορά της Λάρισας. Η επόμενη χρονιά, το 2001, είναι η χρονιά που αρχίζουμε να διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό θα σηματοδοτηθεί από μια πρωτοποριακή για την εποχή κίνηση, αφού πρώτοι στην Ελλάδα, διαθέσαμε το Φρέσκο Επιλεγμένο Γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ σε διάφανη φιάλη

Όσο ξεχωριστή ήταν αυτή η επιλογή, άλλο τόσο και ακόμα πιο ξεχωριστό ήταν το Φρέσκο Επιλεγμένο Γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ

Χάρη στις προδιαγραφές της Α’ ύλης, που ήταν και είναι, τουλάχιστον, 50% πιο αυστηρές από τα όρια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά και το γεγονός του ότι η συλλογή του γίνεται από κτηνοτροφικές μονάδες σε μικρές αποστάσεις από τις εγκαταστάσεις μας.

Η κορυφαία ποιότητα της Α’ ύλης, του γάλακτος, ήταν ένα από τα συστατικά της πρωτοφανούς επιτυχίας της ΟΛΥΜΠΟΣ.

Η εμπειρία τριών γενιών γαλακτοπαραγωγών κουβαλώντας τις μνήμες του οικογενειακού τυροκομείου στο υπόγειο του πατρικού σπιτιού και τις συμβουλές του πατέρα που πάντα έλεγε πως

αν δεν έχεις καλό γάλα
δεν πρόκειται να φτιάξεις καλό τυρί,

η πιστή προσήλωση στα πιστεύω και τις αξίες του αυθεντικού, παραδοσιακού τρόπου ζωής και παραγωγής των προϊόντων, αλλά και η ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει την ΟΛΥΜΠΟΣ, μας βοήθησε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αμεσότητας με τον καταναλωτή που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά μας.

Δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους από 34 χώρες να απολαύσουν τα προϊόντα μας

η δεκαετία 2000 – 2010

Την δεκαετία του 2000-2010 με πανελλήνια πλέον δραστηριότητα και με συνεχή επέκταση της γκάμας των προϊόντων μας, ξεκινάμε και τις εξαγωγές σε όλο και περισσότερες χώρες. Έτσι σήμερα δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους από 34 χώρες να απολαύσουν τα προϊόντα μας και να ευεργετηθούν από τις αξίες της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και των αυθεντικών ελληνικών προϊόντων.

Παράλληλα, δίνουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες Έλληνες να εργαστούν, συμβάλλουμε με τις εξαγωγές μας στην ελληνική οικονομία και επενδύουμε συνεχώς, έχοντας έτσι μερίδιο στην προσπάθεια της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Φέτος, συμπληρώνουμε 50 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. Και πιστεύουμε πως, με την ευκαιρία της επετείου αυτής, δεν υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό από το να δεσμευτούμε να συνεχίσουμε να είμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή, με εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια, αλλά και να στηρίζουμε την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, θεωρώντας ότι η ελληνική γη μπορεί να παράγει εξαιρετικά προϊόντα, τα οποία εμείς, στην ΟΛΥΜΠΟΣ, μπορούμε να αξιοποιήσουμε προσφέροντας στον καταναλωτή ελληνικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας και γεύσης.