Η OΛΥΜΠΟΣ, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των καιρών, ανέλαβε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, από την πρώτη στιγμή, για λύση στην παραγωγή ελληνικών καθαρών ζωοτροφών και για περιορισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, καταθέτοντας πρόταση για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου, την τόνωση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Από  τον Ιούνιο 2011, και σε συνεργασία με το εργαστήριο Γενετικής και Βελτίωσης Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως και με το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘΙΑΓΕ), ξεκινήσαμε ερευνητικό έργο με στόχο τη μελέτη της καλλιέργειας μη τροποποιημένων γενετικά πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών σε διατοπικά πιλοτικά πειράματα αγρού διάρκειας 28 μηνών.

Ως ΟΛΥΜΠΟΣ, είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε ένα νέο όραμα στην ομάδα συνεργατών που εργάζεται συστηματικά σε αυτό το έργο και στους παραγωγούς κτηνοτρόφους και αγρότες.

Φιλοδοξούμε να εμπνεύσουμε και να πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία ενός νέου ελληνικού δικτύου συμβολαιακής γεωργίας για καθαρές ελληνικές ζωοτροφές, και αγνά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής των καταναλωτών και με υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους.

Εμείς, στην ΟΛΥΜΠΟΣ, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με υπευθυνότητα, διατηρούμε το όραμα ζωντανό και φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, στην αύξηση της απασχόλησης, στη μείωση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και βελτίωση του ισοζυγίου αυτών, καθώς και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Περισσότερο όμως, θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης αντίληψης για την πρωτογενή παραγωγή, βασισμένη σε ελληνικές παραδοσιακές αξίες, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Η προσήλωσή μας στην παραγωγή αγνών προϊόντων υψηλής ποιότητας είναι διαρκής.

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε την μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο :

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΣΟΓΙΑΣ & ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΤΟΠΙΚΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΓΡΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ AGRO 7