Σύντομα θα αρχίσετε να διακρίνετε στα προϊόντα ΟΛΥΜΠΟΣ μια καρδιά με την ελληνική σημαία. Προβάλλεται μάλιστα και στην τηλεόραση ένα διαφημιστικό που σας ενημερώνει σχετικά.

Αυτή η καρδιά στα χρώματα της ελληνικής σημαίας είναι το Ελληνικό Σήμα, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού που απονέμεται σε επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα στην Ελλάδα και μόνο από ελληνικές πρώτες ύλες.

Σκοποί της πρωτοβουλίας αυτής είναι:

  • η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας
  • η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης των καταναλωτών
  • η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό
  • και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως θα περίμενε κάθε καταναλωτής, η ΟΛΥΜΠΟΣ είναι η πρώτη εταιρεία που παίρνει το Ελληνικό Σήμα. Το παίρνει δηλαδή, όπως θα έλεγε και ο λαός…με τα τσαρούχια! Και αυτό, φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι. Σταθερά προσηλωμένοι στην ελληνικότητα των προϊόντων μας, και πιστοί στη φιλοσοφία μας για στήριξη του Έλληνα παραγωγού, εμείς στην ΟΛΥΜΠΟΣ είχαμε πάντα και συνεχίζουμε να έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με την παράδοση. Η εικόνα του ελληνικού χωριού, του παραγωγού που μοχθεί καθημερινά και του αυθεντικά ελληνικού προϊόντος είναι άμεσα συνδεδεμένη στην καρδιά του Έλληνα καταναλωτή με την ΟΛΥΜΠΟΣ. Είναι λογικό λοιπόν η «ελληνική καρδιά» να βρίσκει τη φυσική της θέση πάνω στις συσκευασίες μας.

Σιγά-σιγά και σταδιακά, όσο προχωρούν οι διαδικασίες ετοιμασίας των νέων συσκευασιών, θα βρίσκετε ολοένα και περισσότερα προϊόντα ΟΛΥΜΠΟΣ με το Ελληνικό Σήμα, στα ψυγεία των super market. Έτσι, αυτό που μέχρι σήμερα ξέρατε για τα προϊόντα ΟΛΥΜΠΟΣ θα είναι πλέον εμφανές και με τον πιο επίσημο τρόπο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ανοίξουμε τη δική μας καρδιά μιλώντας για το τι σημαίνει για μας η απονομή του Ελληνικού Σήματος στα προϊόντα μας. Είναι κάτι που μας γεμίζει χαρά και περηφάνια, αλλά και που μας κάνει να αισθανόμαστε επιτέλους δικαιωμένοι! Η ΟΛΥΜΠΟΣ ζητούσε επισήμως εδώ και πολύ καιρό τη θέσπιση μιας τέτοιας διαδικασίας πιστοποίησης της ελληνικότητας των προϊόντων. Επίσης, μεγάλο μέρος της επικοινωνίας μας βασιζόταν ακριβώς σε αυτό, την καταγωγή μας. Ήταν μάλιστα η πρώτη εταιρεία που υπέβαλε αίτηση για να λάβει το σήμα. Έτσι, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μας χαροποιεί η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Επιτέλους, ένα σήμα δικαίωσης για την εταιρεία μας και τους ανθρώπους μας.

ΟΛΥΜΠΟΣ μία ζωή ελληνική- ένα σήμα δικαίωσης.