Θεσσαλία, 1965. Στις πρώτες εγκαταστάσεις της ΟΛΥΜΠΟΣ, στη Λάρισα, συγκεντρώνεται γάλα από τοπικούς κτηνοτρόφους, με φάρμες στις γύρω περιοχές. Τότε, υπήρχαν ακόμα οι γαλατάδες που το μοίραζαν στις γειτονιές, καβάλα στο ποδήλατό τους και το αγνό αυτό γάλα ήταν η πρώτη ύλη για τα αυθεντικά, παραδοσιακά, προϊόντα μας.

1997

Τοπική δύναμη στη Λάρισα

Μέχρι τότε, η βασική δύναμη της ΟΛΥΜΠΟΣ είναι οι καταναλωτές του Νομού Λάρισας, περιοχή στην οποία κατέχει το 37% περίπου της αγοράς, ενώ σύντομα επεκτείνει το δίκτυό της και στην αγορά του γειτονικού Νομού Πιερίας, δίνοντας σε ακόμα περισσότερες ελληνικές οικογένειες την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα της.

1999

ΟΛΥΜΠΟΣ και τοπική κτηνοτροφία

Η ΟΛΥΜΠΟΣ συγκεντρώνει γάλα από μονάδες το πολύ 60χλμ από την έδρα της και σε λιγότερο από 24 ώρες βρίσκεται στο ποτήρι σας. Η συνεχής εποπτεία των μονάδων, η εφαρμογή αυστηρών ευρωπαϊκών προτύπων, η επιλογή των κατάλληλων φυλών αγελάδων και ο αυστηρός έλεγχος των συνθηκών διατροφής και διαβίωσης των ζώων εγγυώνται ένα γάλα κορυφαίας ποιότητας.

2000

Αναγέννηση και νέο όραμα

Μέχρι το 2000 δραστηριοποιούμαστε τοπικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, με μεγαλύτερη διανομή στην τοπική αγορά της Λάρισας. Η επόμενη χρονιά, είναι η χρονιά που   αρχίζουμε να διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα.

2001

Νέο ΟΛΥΜΠΟΣ Επιλεγμένο γάλα σε διάφανη φιάλη

Πρώτοι στην Ελλάδα διαθέτουμε το φρέσκο Επιλεγμένο Γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ σε διάφανη φιάλη. Το γάλα συλλέγεται μόνο από κοντινές φάρμες και η ποιότητά του ξεπερνά κατά πολύ τα εθνικά και ευρωπαϊκά στάνταρντ.

2005

Ο 1ος 100% φυσικός χυμός ελληνικών φρούτων

Πρώτη η ΟΛΥΜΠΟΣ χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο φρούτα από την ελληνική γη. για την παραγωγή των χυμών της. Οι Χυμοί ΟΛΥΜΠΟΣ γίνονται συνώνυμο της ελληνικής φύσης και οι καταναλωτές δείχνουν αμέσως την προτίμησή τους στα «φρούτα με ονοματεπώνυμο», όπως τα πορτοκάλια Άργους, τα μήλα Αγ. Γεωργίου Ημαθίας κλπ.

2006

Στήριξη Ελληνικής βιολογικής κτηνοτροφίας

Η ΟΛΥΜΠΟΣ, πιστή στις αξίες της και σεβόμενη την ελληνική φύση, επενδύει στην παραγωγή μιας σειράς βιολογικών προϊόντων, η οποία αποτελεί και το επίκεντρο της φιλοσοφίας της. Με αυτό τον τρόπο η ΟΛΥΜΠΟΣ στηρίζει και ενισχύει τον Έλληνα κτηνοτρόφο και την ελληνική παραγωγή, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

2010

Στήριξη Ελληνικής αιγοτροφίας

Η επιλογή ελληνικών πρώτων υλών για την παραγωγή αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων συνεχίζεται με την κυκλοφορία γάλακτος και τυριού από κατσικίσιο γάλα. Είναι η ώρα που η απόλαυση και τα οφέλη που προσφέρει η κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος παύουν να είναι προνόμιο όσων ζουν στην επαρχία και γίνονται προσιτά στους καταναλωτές των αστικών κέντρων.

2012

Σεβασμός προς τον καταναλωτή

Οι καινοτομίες ΟΛΥΜΠΟΣ συνεχίζονται. Μια νέα προϊόντων με το όνομα FREELACT κυκλοφορεί και απευθύνεται σε καταναλωτές με δυσανεξία στη λακτόζη. Πρόκειται για προϊόντα χωρίς λακτόζη, τα οποία παράγονται από 100% ελληνικό γάλα από κοντινές φάρμες και έρχονται να καλύψουν μια βασική ανάγκη μιας μερίδας ανθρώπων που ως τότε είχε περιορισμένες επιλογές.

2012

Όχι στα μεταλλαγμένα

Η ΟΛΥΜΠΟΣ, σε συνεργασία με το εργαστήριο Γενετικής και Βελτίωσης Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘΙΑΓΕ) ξεκινά ερευνητικό έργο με στόχο την μελέτη της καλλιέργειας μη γενετικά τροποποιημένων πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών.

2013

Όσο υπάρχουν Έλληνες… στα ορεινά βοσκοτόπια

Η ΟΛΥΜΠΟΣ, πιστή στη φιλοσοφία της για την αξία του Έλληνα κτηνοτρόφου και τον ρόλο του στην ελληνική οικονομία, αποτίει φόρο τιμής στους παραδοσιακούς νομάδες κτηνοτρόφους με την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους, τα ζώα τους, τα βοσκοτόπια τους, τις σκέψεις τους… Πρωταγωνιστές, 14 συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι και οι οικογένειές τους.

2015

1η εταιρεία με Ελληνικό Σήμα –
Μια ζωή Ελληνική Ένα σήμα δικαίωσης

Η ΟΛΥΜΠΟΣ ήταν η πρώτη εταιρεία που επισήμως ζητούσε τη θέσπιση μιας επίσημης διαδικασίας για την πιστοποίηση της ελληνικής προέλευσης των προϊόντων, για τον λόγο ότι ήθελε να προφυλάξει την ελληνική παραγωγή γάλακτος. Το 2015, αυτή η προσπάθεια ετών καρποφορεί, θεσπίζεται το Ελληνικό Σήμα και γίνεται η πρώτη εταιρεία που πιστοποιείται με αυτό.

2016

Ορεινές Διαδρομές ΟΛΥΜΠΟΣ

Πιστή στη φιλοσοφία της στήριξης της τοπικής οικονομίας και των ντόπιων παραγωγών, η ΟΛΥΜΠΟΣ προχωρεί σε μια παραγωγή με στόχο την ενίσχυσή τους. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ορεινές Διαδρομές» επισκέπτεται τα χωριά απ’ όπου προέρχονται οι πρώτες ύλες των προϊόντων ΟΛΥΜΠΟΣ, παρουσιάζει την ιστορία και τους ανθρώπους τους και γεύεται τις νοστιμιές τους.

2017

Τα πρώτα και μοναδικά ελληνικά ροφήματα αμυγδάλου, φιστικιού και καρυδιού

Η ΟΛΥΜΠΟΣ απόλυτα σεβόμενη τις ανάγκες του καταναλωτή και πιστή στη φιλοσοφία της για την αξία των προϊόντων της ελληνικής γης, επέλεξε το δρόμο της αναζήτησης και ανάπτυξης του ελληνικού αμυγδάλου, του ελληνικού φιστικιού, του ελληνικού καρυδιού, ώστε να προσφέρει τα πρώτα και μοναδικά ελληνικά ροφήματα που παράγονται από ελληνικούς καρπούς νέας εσοδείας. Δέσμευση της ΟΛΥΜΠΟΣ είναι να συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή, αξιοποιώντας τις ελληνικές πρώτες ύλες.