Τυροψωμάκια

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το έξτρα αυγό και το τυρί.
  • Ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη (Μπορούμε να ζυμώσουμε και στο χέρι).
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε κομμάτια των 30 γρ., ανοίγουμε, γεμίζουμε με τριμμένη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ και πλάθουμε τα τυροπιτάκια μας σε σχήμα μπάλας.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν.
  • Αλείφουμε με αυγό, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς, για 12’-15’ ή μέχρι να πάρουν χρώμα.