Τυροπιτάκια – Μπουρεκάκια

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7% λιπαρά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, το αυγό, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με το σύρμα και ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Βάζουμε τη ζύμη μα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Σε λαδωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι, πλάθουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε σε 10 κομμάτια (200 γρ. περίπου το κάθε ένα.)
  • Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και το κόβουμε σε 8 κομμάτια τρίγωνα.
  • Γεμίζουμε τα κομμάτια ζύμης με Χωριάτικο λευκό τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ και τα τυλίγουμε, από τη φαρδιά πλευρά προς την κορυφή.
  • Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας, τα αφήνουμε 30′ να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20′-30′.