ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7% λιπαρά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, το αυγό, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με το σύρμα και ζυμώνουμε με το χέρι.
- Βάζουμε τη ζύμη μα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
- Σε λαδωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι, πλάθουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε σε 10 κομμάτια (200 γρ. περίπου το κάθε ένα.)
- Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και το κόβουμε σε 8 κομμάτια τρίγωνα.
- Γεμίζουμε τα κομμάτια ζύμης με Χωριάτικο λευκό τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ και τα τυλίγουμε, από τη φαρδιά πλευρά προς την κορυφή.
- Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας, τα αφήνουμε 30′ να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20′-30′.