Σουφλέ πατάτας

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες,αλάτι, πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και το πράσο και βράζουμε για 10λεπτά.
  • Τρίβουμε ένα πυρέξ με την μια σκελίδα σκόρδο και το βουτυρώνουμε.
  • Μεταφέρουμε τις πατάτες με το γάλα στο πυρέξ, προσθέτουμε τη μισή τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα.
  • Βάζουμε από πάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου.