– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες,αλάτι, πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και το πράσο και βράζουμε για 10λεπτά.
- Τρίβουμε ένα πυρέξ με την μια σκελίδα σκόρδο και το βουτυρώνουμε.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες με το γάλα στο πυρέξ, προσθέτουμε τη μισή τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα.
- Βάζουμε από πάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου.