Πασχαλινά Κουλουράκια

υλικά

Εκτέλεση:

  1.  Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το μπέικεν πάουντερ, την μαγειρική σόδα μαζί με 100 γρ ζάχαρη άχνη.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  3. Λιώνουμε το Βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ , τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  6. Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
  7. Χτυπάμε 1 μέτριο αυγό και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190-200 c για 20-25 λεπτά.
    (Η συνταγή μας δίνει 50 Κουλουράκια)