Εκτέλεση:
- Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το μπέικεν πάουντερ, την μαγειρική σόδα μαζί με 100 γρ ζάχαρη άχνη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Λιώνουμε το Βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ , τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Προσθέτουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
- Χτυπάμε 1 μέτριο αυγό και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190-200 c για 20-25 λεπτά.
(Η συνταγή μας δίνει 50 Κουλουράκια)