Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και μπαχαρικά

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

  • Στον κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και το ελαιόλαδο. Αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα μπολ, περιχύνουμε την κρέμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο από την κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Λαδώνουμε το κοτόπουλο και το μοιράζουμε σ’ ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 200°C μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 75°C και να έχει πάρει το κοτόπουλο ένα καστανό έντονο χρώμα.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και το φρέσκο κρεμμύδι.

 

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.