ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου
- Στον κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και το ελαιόλαδο. Αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα μπολ, περιχύνουμε την κρέμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο από την κρέμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Λαδώνουμε το κοτόπουλο και το μοιράζουμε σ’ ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 200°C μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 75°C και να έχει πάρει το κοτόπουλο ένα καστανό έντονο χρώμα.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και το φρέσκο κρεμμύδι.
Για τη σάλτσα γιαούρτι
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.