Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα από τον Γιάννη Λουκάκο

υλικά

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για την χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας ανά δυάδες. Προσθέτουμε 70 γρ. γέμισης στο κέντρο από τα έξι φύλλα. Μοιράζουμε με το κουτάλι τη γέμιση αφήνοντας ένα πολύ μικρό κενό 1 με 2 εκ. από τις άκρες του κάθε φύλλου σφολιάτας. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το αυγό τις άκρες από τις σφολιάτες με τη γέμιση. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα έξι φύλλα σφολιάτας πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους. Aλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Τρυπάμε την πάνω επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι. Στρώνουμε τις τυρόπιτες σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C στον αέρα για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα, να φουσκώσουν οι τυρόπιτες και να γίνουν τραγανές.

Tips

*προσέχουμε να μη παραψήσουμε τις τυρόπιτες και σκάσει η γέμιση μέσα από το φύλλο.

**μπορούμε να φτιάξουμε τις τυρόπιτες και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Ξεπαγώνουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες ψησίματος της συνταγής.