Τάρτα λεμονιού με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

Για τη ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.

Την βγάζουμε και την απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα .

Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στην τάρτα και γεμίζουμε με όσπρια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για μισή ώρα περίπου, αφαιρούμε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′.

Για την κρέμα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ξύσμα , τη ζάχαρη, και το κορν φλάουρ και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να πυκνώσει κι άλλο.

Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στην ψημένα τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη μαρέγκα

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια και το κορν φλάουρ.

Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.

Βάζουμε την μαρέγκα στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 20′ να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα. Αν διαθέτουμε φλόγιστρο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντί του φούρνου για να ροδίσουμε τη μαρέγκα.