Ριζότο με μανιτάρια και κάστανα

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, 40 γρ. βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια  και τα κάστανα και τα βάζουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε 200 ml ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά ανακατεύοντας συχνά.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας με τον ίδιο τρόπο ζωμό, μέχρι να τελειώσει και να έχει μαλακώσει όσο πρέπει το ρύζι.
  • Προσθέτουμε τα κάστανα με τα μανιτάρια, αλατίζουμε αν χρειάζεται  κι ανακατεύουμε.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη γραβιέρα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό και κομματάκια κάστανου.