Πανακότα με γιαούρτι, μέλι και κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μουλιάσει 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τη ζελατίνη αφού την έχουν στύψει καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ράμεκιν, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3-4 ώρες για να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν.
  • Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και φύλλα δυόσμου.