Ομελέτα Φούρνου με πατάτες & μανιτάρια

υλικά

Εκτέλεση: 

  • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για την ομελέτα φούρνου με πατάτες, μανιτάρια, ψωμί του τοστ, λουκάνικα και κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ. 
  • Τοποθετούμε πρώτα το ψωμί σε ταψί.
  • Το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150°C βαθμούς να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί.
  • Αδειάζουμε τη μισό μίγμα.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο μίγμα.
  • Η ομελέτα φούρνου με μανιτάρια είναι τόσο εύκολη που θα την φτιάχνετε συχνά.
  • Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος light.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
  • Περιχύνουμε τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω.
  • Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε ΦΕΤΑ ΟΛΥΜΠΟΣ  και ψήνουμε την ομελέτα με κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ  σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βαθμούς για 40 λεπτά.