Γραφή Braille

H ΟΛΥΜΠΟΣ, πιστή στη φιλοσοφία της να αντιμετωπίζει το κοινό πρώτα ως Ανθρώπους και μετά ως καταναλωτές, προχωρεί σε μια ενέργεια σπάνιας κοινωνικής ευαισθησίας.

Στο εξής, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα γάλατα ΟΛΥΜΠΟΣ γίνονται φιλικά προς τα άτομα με προβλήματα όρασης, αφού οι συσκευασίες Επιλεγμένο, Βιολογικό και Ζωής, φέρουν στο καπάκι τη λέξη «ΓΑΛΑ» και τα γράμματα «Π» για το πλήρες και «Ε» για το ελαφρύ, γραμμένα σε σύστημα Braille.

Το Braille είναι ένα απτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής. Αποτελείται από ανάγλυφες κουκκίδες που αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφαβήτου έτσι ώστε να μπορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν αγγίζοντάς τα.

Έτσι, θα μπορούν όλοι να ξέρουν ποιο γάλα επιλέγουν. Η ΟΛΥΜΠΟΣ δείχνει πως όταν υπάρχει η θέληση να νιώσεις τις ανάγκες των συνανθρώπων σου, πάντα υπάρχουν τρόποι να το κάνεις.

Δράσεις

Αθλητισμός
Στηρίζουμε το αθλητικό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσαι. Στην ΟΛΥΜΠΟΣ φροντίζουμε να είμαστε δίπλα στις προσπάθειες και στα όνειρα των αθλητών, στηρίζοντας αθλητές από το χώρο του στίβου και τοπικές ομάδες, ενισχύοντας το αθλητικό πνεύμα.

Εκπαίδευση Μαθητών
Στην ΟΛΥΜΠΟΣ, καθημερινά, γίνονται επισκέψεις από σχολεία, ώστε να ξεναγηθούν στους χώρους του εργοστασίου και να ενημερωθούν ταυτόχρονα για τα προϊόντα και την σωστή διατροφή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο, πάνω από 1000 μαθητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, επισκέπτονται το εργοστάσιο της ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμέτοχοι στην οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας και στις συνέπειες αυτής. Για αυτό το λόγο, στηρίζαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε με προϊόντα διάφορες κοινωνικές ομάδες, δίνοντας έμφαση σε οργανισμούς που έχουν σχέση με το παιδί. Ταυτόχρονα υποστηρίζουμε κοινωνικά Παντοπωλεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας με στόχο την ενίσχυση πολλών οικογενειών. Η οικογένεια και το παιδί αποτελούν σημαντική θέση για εμάς στην ΟΛΥΜΠΟΣ και φροντίζουμε για τη συνεχή στήριξή τους στους δύσκολους καιρούς της κρίσης στην Ελλάδα.