– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, 40 γρ. βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια και τα κάστανα και τα βάζουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε 200 ml ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά ανακατεύοντας συχνά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας με τον ίδιο τρόπο ζωμό, μέχρι να τελειώσει και να έχει μαλακώσει όσο πρέπει το ρύζι.
- Προσθέτουμε τα κάστανα με τα μανιτάρια, αλατίζουμε αν χρειάζεται κι ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη γραβιέρα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό και κομματάκια κάστανου.