Ζαμπονοτυρόπιτα

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το ζαμπόν, το τυρί σε κύβους, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε κάτω σταυρωτά 2 φύλλα κρούστας διπλωμένα στη μέση.
  • Βουτυρώνουμε και απλώνουμε μια στρώση ζαμπόν – τυρί.
  • Στη συνέχεια βάζουμε από επάνω ένα φύλλο κρούστας κάθε φορά, βουτυρώνουμε και στρώνουμε ζαμπόν – τυρί σε κάθε φύλλο μέχρι το τελευταίο.
  • Με το τελευταίο φύλλο σκεπάζουμε την πίτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια.
  • Αδειάζουμε στο λιωμένο βούτυρο που μας έμεινε 1 κούπα γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε 3 αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και σερβίρουμε.