Τζατζίκι και Τυροκαυτερή

Πανεύκολη συνταγή για την τέλεια Τσικνοπέμπτη. Τυροκαυτερή και τζατζίκι με στραγγιστό γιαούρτι και φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
ΥΛΙΚΑ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

  1. Τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά 1 μεγάλο αγγούρι και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2%, το σκόρδο, το λευκό ξίδι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Στραγγίζουμε πολύ καλά το αγγούρι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  5. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε έξτρα αλάτι αν χρειαστεί.

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

  1. Σε ένα μπολ σπάμε με το πιρούνι τη Φέτα Π.Ο.Π..
  2. Προσθέτουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2%, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε μια πράσινη καυτερή πιπεριά και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  4. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Tip: Σερβίρουμε με φετούλες καυτερής πιπεριάς και φρέσκο ελαιόλαδο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
gliko se potiri
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά