Εκτέλεση:
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρύο Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ σε μικρούς κύβους, την υγρή βανίλια, την μαγειρική σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά χωρίς να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να έχει μορφή θρύμματος.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
- Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τον χυμό λεμόνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν.
- Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 26 εκ. και προσθέτουμε την μισή ποσότητα θρύμματος ζύμης πατώντας πολύ καλά με ένα ποτήρι και ανασηκώνοντας ελαφρώς τις άκρες.
- Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη σε μορφή θρύμματος πατώντας πολύ καλά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα η γέμιση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 c για 35-40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.Καλή σας Απόλαυση!!