Πολίτικο Τσουρέκι

υλικά

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, τη μαστίχα (κοπανισμένη σε γουδί μέχρι να γίνει σκόνη) και ανακατεύουμε με τον γάντζο για 1’.
  • Προσθέτουμε το Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7%, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον φυσικό χυμό πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10’, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε 6 κορδόνια.
  • Φτιάχνουμε 2 τσουρέκια με 3 πλεξούδες το κάθε ένα.
  • Βάζουμε τα τσουρέκια σε μία λαδόκολλα το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν (περίπου 45’).
  • Σε ένα μπολάκι σπάμε το αυγό, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7% και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Αλείφουμε τα τσουρέκια, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 25’-30’.