Μπουρεκάκια Αφράτα με ζύμη Γιαουρτιού

υλικά

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, το νερό, το Ηλιέλαιο, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι που να μην κολλάει!
  3. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 50 λεπτά.
  4. Μετράμε και κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ και φτιάχνουμε με κυκλικές κινήσεις μικρά μπαλάκια.
  5. Πατάμε το κάθε μπαλάκι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μικρή στρογγυλή επίπεδη ζύμη και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε στην μέση μια μικρή ποσότητα με τυρί Φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ.
  6. Κλείνουμε την ζύμη πολύ καλά, δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε τα μπουρεκάκια με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  7. Αλείφουμε με αυγό και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180c.

 

Πεντανόστιμα και αφράτα μπουρεκάκια για όλες τις ώρες!!
Καλή σας επιτυχία!!!