Κουραμπιέδες

υλικά

Εκτέλεση:

1.Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ (σε θερμοκρασία δωματίου),την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα  αφράτο μείγμα σαν σαντιγί.

2.Με μια μαρίζ μαζεύουμε το μείγμα στο κέντρο του κάδου και κουμπώνουμε το φτερό.

3.Σε έναν πολυκόφτη χοντροσπάμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

4.Προσθέτουμε την υγρή βανίλια όσο το μίξερ είναι εκτός λειτουργίας.

5.Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι γ.ο.χ και το σπασμένο αμύγδαλο.

6.Μετράμε 25 γρ το κάθε κομμάτι.

7.Πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και με το δάχτυλό πατάμε ελαφρώς στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.

8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 190 c.

9.Τους αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη.

 

Υπέροχοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!!!

 

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!