Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα 600 ml Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7%, την κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35% και τη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να βράσουν.
- Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 300 ml Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7%, τις βανιλίνες, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, αδειάζουμε μέσα στο μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει και να αρχίσει να δένει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρόγγυλο ταψί 24-26 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Αφήνουμε 5’-10’ να δημιουργηθεί πέτσα και αλείφουμε με το αυγό για να πάρει χρώμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 20-25’ ή για μια ώρα σε περίπτωση που δεν αλείψουμε με αυγό.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γάλα.