Τάρτα λεμόνι με στραγγιστό γιαούρτι

Πεντανόστιμη συνταγή για τάρτα λεμόνι με στραγγιστό γιαούρτι και βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα χτυπώντας τα στο μούλτι και λιώνουμε το Βούτυρο αγελάδος σε μία μικρή κατσαρόλα.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο Βούτυρο αγελάδος και τα απλώνουμε σε ένα ταψί για τάρτες μεσαίου μεγέθους.
  3. Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 5% μαζί με το χυμό από τα 3 λεμόνια, το ξύσμα λεμονιού, την άχνη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.
  5. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μία τέλεια αφράτη κρέμα.
  6. Έπειτα απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση της τάρτας μας, και τέλος την τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει.
  7. Όταν είναι η ώρα να τη σερβίρουμε αν θέλουμε για στόλισμα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και ξύσμα λεμονιού ή σαντιγί.
  8. Τη σερβίρουμε κρύα και απολαμβάνουμε!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
gliko se potiri
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά