Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο»

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 200γρ. από το νερό που έβρασαν.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ  και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σκόρδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, 100 γρ. κασέρι ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

*Tips: Αν η σάλτσα πήξει αρκετά με την προσθήκη των τυριών μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο επιπλέον νερό ζυμαρικών.

 

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει πλήρως και να αποκτήσει σκούρο καστανό χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, το αφήνουμε να κρυώσει και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.