Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο»

Ταλιατέλες Αλφρέντο με το μοναδικό βούτυρο αγελάδος και το αυθεντικό κεφαλοτύρι και κασέρι ΟΛΥΜΠΟΣ
30 λεπτά
4
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γρ. Βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. Κεφαλοτύρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 150 γρ. Κασέρι Π.Ο.Π., τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 15 γρ. σκόρδο μαγειρεμένο στο ελαιόλαδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ

  • 20 γρ. σκόρδο σκελίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
kaseri-packshot-gallery-0
Κασέρι Π.Ο.Π.
Κασέρι Π.Ο.Π.
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο.
  2. Μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει πλήρως και να αποκτήσει σκούρο καστανό χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, το αφήνουμε να κρυώσει και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Για το πιάτο

  1. Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σουρώνουμε και κρατάμε 200 γρ. από το νερό που έβρασαν.
  3. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος  και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως.
  4. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σκόρδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. Κεφαλοτύρι, 100 γρ. Κασέρι Π.Ο.Π. και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ομογενοποιηθούν.
  6. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.
  7. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Tips: Αν η σάλτσα πήξει αρκετά με την προσθήκη των τυριών μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο επιπλέον νερό ζυμαρικών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
gliko se potiri
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά