Σουφλέ Σοκολάτας

υλικά

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και τα λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα και στη συνέχεια τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια κανάτα και γεμίζουμε 5 φορμάκια για σουφλέ τα οποία έχουμε αλείψει με βούτυρο και κακάο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για περίπου 10′-11′.
  • Γαρνίρουμε προαιρετικά με άχνη ή με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.