Πατάτες με μανιτάρια, μουστάρδα και μέλι

υλικά

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε αμέσως τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα σε όλες τους τις πλευρές. Αφαιρούμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν και αυτές ομοιόμορφο καστανό χρώμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μισό Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, ανακατεύουμε και μόλις καβουρδιστεί ελαφρώς βάζουμε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο μυρίσει, αυξάνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν πλήρως. Προσθέτουμε το νερό, τον σπασμένο κόλιανδρο, τα δύο είδη μουστάρδας και το μέλι. Ανακατεύουμε, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο έτσι ώστε το φαγητό μας να σιγοβράζει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να έχει κρατήσει λίγη υγρασία.

Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε το υπόλοιπο Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, τα βότανα, το φρέσκο κρεμμύδι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε μια πιατέλα.