– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα
βανίλιας, το ανθόνερο - Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει
το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. - Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε
και αυτά μέσα στο μπολ. - Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας.
- Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα
στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ. - Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε
στον φούρνο για 18-22 λεπτά. - Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για
τουλάχιστον 30 λεπτά. - Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.