Κουραμπιέδες με βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175° C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα
    βανίλιας, το ανθόνερο
  • Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει
    το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε
    και αυτά μέσα στο μπολ.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας.
  • Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα
    στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
  • Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε
    στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για
    τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.