Κοτόπουλο στο τηγάνι με κάπαρη και καβουρδισμένο βούτυρο

υλικά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο και το αλάτι.

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στη μέση του πάχους τους. Τα βάζουμε ανάμεσα από δύο κομμάτια μεμβράνης και τα χτυπάμε με ένα μπάτη μέχρι το πάχος τους να είναι ομοιόμορφο και περίπου 1,5εκ.

Αλατίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου τα περνάμε από το μείγμα του αλευριού που φτιάξαμε και τινάσουμε να φύγει το περίσσιο  αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μισό βούτυρο και βάζουμε  το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να ψηθεί εσωτερικά του αλλά να παραμείνει ζουμερό, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε την κάπαρη, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο βούτυρο. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με έξτρα αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιάτα και μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα.