Ανάποδη μηλόπιτα

Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος μαζί με το μεγάλο νικητή του Σεφ από Σπίτι 2022, μας παρουσιάζουν μια λαχταριστή εκδοχή για ανάποδη μηλόπιτα
60 λεπτά
1 στρ. Φόρμα 24εκ.
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 110 γρ. αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. πάστα βανίλιας
  • 90 γρ. Γάλα ζωής πλήρες
  • 90 γρ. Βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. κανέλα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 300 γρ. μήλα κόκκινα, καθαρισμένα, σε φέτες 0,5 εκ.
  • 280 γρ. μείγμα βουτύρου

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την πάστα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πλήρως.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το Γάλα ζωής πλήρες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  3. Σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το αλάτι και τα κοσκινίζουμε απευθείας μέσα στον κάδο του μίξερ.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του βουτύρου σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας, στρώνουμε τα μήλα από πάνω σε μονή στρώση και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ.
  6. Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε όλη τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για περίπου 45 λεπτά, ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και το αφαιρούμε από τον φούρνο.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  8. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

  1. Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει πλήρως το Βούτυρο αγελάδος.
  2. Αποσύρουμε το μπολ από το μπέν μαρί, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  3. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και ανακατεύουμε ανά 10 λεπτά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να είναι ομοιογενές, για περίπου 45 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
gliko se potiri
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά