Ανάποδη μηλόπιτα

υλικά

Εκτέλεση:

Για το κέικ
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την πάστα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πλήρως.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι 5% ΟΛΥΜΠΟΣ, το λιωμένο βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
Σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το αλάτι και τα κοσκινίζουμε απευθείας μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του βουτύρου σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας, στρώνουμε τα μήλα από πάνω σε μονή στρώση και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ. Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε όλη τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και το αφαιρούμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Για το μείγμα του βουτύρου
Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει πλήρως το βούτυρο. Αποσύρουμε το μπολ από το μπέν μαρί, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και ανακατεύουμε ανά 10 λεπτά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να είναι ομοιογενές, για περίπου 45 λεπτά.