Αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια με ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη

Συνταγή για αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια με ΚΑΡΠΟΣ Βρώμη και κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη
ΥΛΙΚΑ
  • 330 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. Βρώμη
  • Κεφαλοτύρι Τριμμένο
  • 170 γρ. ζαμπόν
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΪΟΝ
karpos-vromi-packshot-gallery-0
Βρώμη
Βρώμη
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το Βρώμη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  3. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ζαμπόν και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας.
  4. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του Cupcake με 12 θήκες και ρίχνουμε το μείγμα σε κάθε θήκη.
  5. Ρίχνουμε 1 με 2 κ.γ. Κεφαλοτύρι τριμμένο πάνω σε κάθε ένα ζαμπονοτυροπιτάκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφράτα και πεντανόστιμα Ζαμπονοτυροπιτάκια για κάθε περίσταση!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Νηστίσιμη πίτσα σε 5’
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
Συνταγή ογκρατέν ζυμαρικών
gliko se potiri
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά
Γλυκάκι στο ποτήρι με βελούδινη κρέμα σε 5 λεπτά