– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την μαγιά, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα δύο αυγά, το γάλα και ζυμώνουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για να ζυμωθούν καλά.
- Προσθέτουμε ένα-ένα κομμάτι το βούτυρο για να το απορροφήσει η ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Ενώνουμε τα μπαστούνια μεταξύ τους στο πάνω μέρος και τα πλέκουμε σε πλεξίδα.
- Βάζουμε το τσουρέκι σε αντικολλητικό ταψί ή λαμαρίνα και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για μία ώρα για να φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε με ένα πινέλο το αυγό της επάλειψης με λίγο νερό και αλείφουμε το τσουρέκι.
- Γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30-40 λεπτά.