Όλοι οι παραγωγοί μας έχουν ένα κοινό:

Αγαπάνε αυτό που κάνουν!

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Αγελαδινού Γάλακτος

Όνομα
Τριανταφύλλου Πολύκαρπος
Περιοχή:
Άνω Βασιλικά – Φάρσαλα
producer image

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο κος Πολύκαρπος ξεκινάει με την ανατολή του ήλιου να επισκεφθεί τα ζώα και τα χωράφια του. Ανήκει σε τρίτη γενιά κτηνοτρόφων, από μια οικογένεια με μεράκι και αγάπη για την «τέχνη» αυτή. Ξεκίνησε το ταξίδι του στην εκτροφή ζώων το 2010, όταν παρέλαβε τη φάρμα από τον πεθερό του, ο οποίος την έφτιαξε το 2004, ενώ 4 χρόνια μετά, το 2008, έκανε τη μετάβαση στη βιολογική κτηνοτροφία καθώς πίστευαν οικογενειακώς στην αγνότητα και την ποιότητα των βιολογικών προϊόντων αλλά και στη σωστή φροντίδα της φύσης.

Παίρνοντας την απόφαση να μεταβεί στη βιολογική κτηνοτροφία λόγω της βαθιάς αγάπης του για τα ζώα και του σεβασμού του για τη φύση, το κύριο εμπόδιο που αντιμετώπισε ήταν το να βρει τις κατάλληλες βιολογικές τροφές, πράγμα που εν τέλει, τον οδήγησε στο να παράγει ο ίδιος τις τροφές των ζώων, όπως τριφύλλι, καλαμπόκι, μπιζέλι-κριθάρι, μπιζέλι-βρώμη, κριθάρι.

Ο ίδιος είναι και αφοσιωμένος γεωπόνος, ιδιότητα που τον έχει ωθήσει να μελετήσει αρκετά ώστε να καταλήξει στις καταλληλότερες τροφές για τα ζώα του.

Όπως με την πλειονότητα των αγροτών που ασχολούνται με τη βιολογική κτηνοτροφία, ο κος Πολύκαρπος νοιάζεται για τα ζώα του, τα «πονάει» και τα αγαπάει. Ευχή του είναι να ασχοληθούν τα παιδιά του με την κτηνοτροφία, με την προϋπόθεση να τους αρέσει πραγματικά καθώς και να αγαπάνε πολύ τα ζώα.

Ο ίδιος μελετάει και εφαρμόζει αποτελέσματα επιτυχημένων ερευνών για την καλύτερη δυνατή διαβίωση των ζώων. Έχει διαθέσει επιπλέον χώρο σε κάθε ζώο και φροντίζει η θερμοκρασία και οι συνθήκες να είναι ιδανικές. Όπως λέει ο ίδιος, «νιώθω τα ζώα μου πιο χαρούμενα και αυτό με κάνει κι εμένα χαρούμενο».

Υπερήφανος που το γάλα του είναι το βιολογικό γάλα της ΟΛΥΜΠΟΣ, ο κος Πολύκαρπος πιστεύει στις δυνατότητες που έχουμε στην κτηνοτροφία ως χώρα, αρκεί να δώσουμε αξία στα προϊόντα μας και ιδιαίτερα στα βιολογικά. Προτρέπει κάθε μητέρα να επιλέγει βιολογικό γάλα για τα παιδιά της, καθώς είναι πολύ αγνό και καθαρό! Όπως λέει ο ίδιος «στοχεύουμε πάντα να βελτιώνουμε τις συνθήκες. Λέω στα παιδιά μου ότι αυτό είναι το δικό μας γάλα, το αισθανόμαστε δικό μας. Αυτό το γάλα δίνω στα παιδιά μου…και για τα παιδιά μου θέλω το καλύτερο»!

general farmer image
general farmer image