Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 330 ml Κεφίρ φράουλα 1 φλ. ζάχαρη 1/2 φλ. κακάο 1 αυγό 1 βανιλίνη 1 πρέζα αλάτι ¼ φλ. ελαιόλαδο κουβερτούρα φράουλα για το γλάσο
ΠΡΟΪΟΝ
kefir-fraoula-packshot-gallery-0
Κεφίρ φράουλα
Κεφίρ φράουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάμε με ενα σύρμα. 
  2. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το Κεφίρ φράουλα , το κακάο, το αλάτι, τη βανιλίνη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  3. Βάζουμε το μείγμα μας σε μια τετράγωνη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50-55 λεπτά.
  4. Για το γλάσο, λιώνουμε κουβερτούλα φράουλα και την απλώνουμε πάνω στο κέικ μας.

Απολαμβάνουμε μαζί με Κεφίρ φράουλα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
21
Δυναμωτική Νηστίσιμη Σούπα Βελουτέ λαχανικών
Δυναμωτική Νηστίσιμη Σούπα Βελουτέ λαχανικών
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
11
Νηστίσιμες Καριόκες Χωρίς Ζάχαρη με 4 Υλικά 
Νηστίσιμες Καριόκες Χωρίς Ζάχαρη με 4 Υλικά