Ομελέτα φούρνου με βάση πατάτα και μελιτζάνα

ΥΛΙΚΑ
  • 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
  • 6 μέτρια αυγά
  • 150 ml Κρέμα Γάλακτος light 12% λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
394╧Θ520
Κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και προσθέτουμε ελαιόλαδο, πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
  2. Στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα πυρέξ 20×30 cm και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, την Κρέμα Γάλακτος light 12% λιπαρά ΟΛΥΜΠΟΣ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη.
  6. Στρώνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά πάνω από τις μελιτζάνες και ρίχνουμε το μείγμα αυγών από πάνω, φροντίζοντας να πάει παντού.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  8. Αφήνουμε την ομελέτα να σταθεί 5 λεπτά πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1
Πρωτεϊνική Μους Σοκολάτας
Πρωτεϊνική Μους Σοκολάτας
proteinikos-kormos-gefsi-mpiskoto-lemoni
Πρωτεϊνικός Κορμός με γεύση μπισκότο-λεμόνι από την elektraps
Πρωτεϊνικός Κορμός με γεύση μπισκότο-λεμόνι από την elektraps
keik-kolokithas-me-giaourti
Κέικ κολοκύθας με γιαούρτι από την elektraps
Κέικ κολοκύθας με γιαούρτι από την elektraps