Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ, τις νωπές μαγιές, τη ζάχαρη, το αλεύρι για τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το προζύμι στο φούρνο στους 35 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει.
Στον πολυκόφτη ρίχνουμε τη μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, το αλάτι, τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα αυγά, το Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ, το ξύσμα πορτοκάλι την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το προζύμι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι για τσουρέκι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στη ζύμη ζυμώνοντας πολύ καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη, τη βάζουμε στο φούρνο στους 35 βαθμούς και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 μπαλάκια των 185 γρ. τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε φυτίλι και φτιάχνουμε πλεξούδες με τρία φυτίλια κάθε φορά.
Τοποθετούμε στριμωχτά τα τρία τσουρέκια σε ένα πυρέξ 25×30 εκ. τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για 40-50 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Καλή σας επιτυχία!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εύκολο γλυκό με ανανά και στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, από την elektraps