Βασιλόπιτα χωρίς μίξερ από τον Γιάννη Λουκάκο

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.

 

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μοιραστούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα καρύδας στο μπολ με τα άλευρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

 

Σε μία φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα  ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και φροντίζουμε να μοιραστεί ισόποσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο  χρώμα (να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για περίπου 1 ώρα). Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και αν βγαίνει με ελάχιστη υγρασία τότε είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη την επιφάνειά του, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.