– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας τα συγχρόνως και μετά ρίχνουμε το γάλα και το χυμό σταδιακά, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το μαχλέπι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το άρωμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
- Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ., το αλευρώνουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία περίπου ώρα.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και μετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σχηματίζουμε το νούμερο του έτους με κανέλα, με άχνη ζάχαρη ή με λιωμένη κουβερτούρα.