Βασιλόπιτα με Bούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας τα συγχρόνως και μετά ρίχνουμε το γάλα και το χυμό σταδιακά, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το μαχλέπι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το άρωμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τα καρύδια.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ., το αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία περίπου ώρα.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και μετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σχηματίζουμε το νούμερο του έτους με κανέλα, με άχνη ζάχαρη ή με λιωμένη κουβερτούρα.