Τρούφες με ρούμι

υλικά

  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός τετράγωνου ταψιού 20 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος με το ρούμι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τις κουβερτούρες.
  • Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσουν θερμοκρασία οι κουβερτούρες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάς.
  • Αδειάζουμε τη γκανάς στο ταψί και χτυπάμε τον πάτο του στον πάγκο εργασίας ώστε να σπάσουν τυχόν φουσκάλες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες να σφίξει η γκανάς.
  • Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο εργασίας.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη γκανάς σε κύβους 3 εκ.
  • Πασπαλίζουμε τις τρούφες με κακάο φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
  • Σερβίρουμε με τα σπασμένα φουντούκια.