Τούρτα σοκολάτας με βάση μπισκότου

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τα γεμιστά μπισκότα με τα φουντούκια. Προσθέτουμε χλιαρό το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι, ώστε να καλύψουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της βάσης.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία υφή.
  • Ρίχνουμε τη γκανάς σοκολάτας στην κρύα φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί (περίπου 8 ώρες)
  • Για να σερβίρουμε, αφήνουμε την τούρτα για 15′ εκτός ψυγείου. Βουτάμε ένα μαχαίρι σε καυτό νερό και ξεκολλάμε περιμετρικά την τούρτα από τη φόρμα.
  • Γαρνίρουμε με τρίμμα κουβερτούρας.