Τηγανίτες

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, το γάλα και το βούτυρο. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το λαδώνουμε  ελαφρά με ένα φύλλο χαρτοπετσέτας.
  • Για κάθε τηγανίτα, βάζουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού για να το απλώσουμε.
  • Μαγειρεύουμε έως ότου η επιφάνεια από τις τηγανίτες να αποκτήσει φυσαλίδες, 1 έως 2 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με μια λεπτή σπάτουλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν στην κάτω πλευρά, 1 έως 2 λεπτά.
  • Βγάζουμε  τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.