Τάρτα με μανιτάρια, πράσα και κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Βουτυρώνουμε και απλώνουμε την ζύμη κούρου σε φόρμα τάρτας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ.
  • Ψήνουμε τη βάση της πίτας στους 160ο C στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
  • Μόλις ψηθεί την αφήνουμε στην άκρη.
  • Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά το μπέικον, τα μανιτάρια και τα πράσα με ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σοταριστούν καλά.
  • Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά τους.
  • Βάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια μέσα στη τάρτα, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το κονιάκ, το αλατοπίπερο και το θυμάρι, σε ένα μπολ με ένα σύρμα και τα ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση.
  • Πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στους 170οC για περίπου50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.