Σούπα Βελουτέ Γλυκοπατάτας

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε.
  • Μαγειρεύουμε περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες , το ζωμό, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα.
  • Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. (Οι γλυκοπατάτες πρέπει να είναι πολύ τρυφερές)
  • Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τη σούπα.
  • Γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος και μαϊντανό.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.