Σοκολατόπιτα ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ

υλικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε 6 ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε στην κουζινομηχανή τους 6 κρόκους, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν.

Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε 100 γρ. Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ και χτυπάμε, προσθέτουμε 50 γρ. κακάο, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε 120 γρ. ινδοκάρυδο και αναμειγνύουμε με σπάτουλα.

Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις στο μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 20×30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για περίπου 30’.

Για το γλάσο λιώνουμε 100 γρ. κουβερτούρα με 50 γρ. Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7% λιπαρά  σε φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό.