Σαλάτα με παντζάρια, φουντούκια και φρέσκο τυρί Νιβατό ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το λάδι, το ξίδι και τη μουστάρδα.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα παντζάρια, ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκια και το φρέσκο τυρί Νιβατό 10% και σερβίρουμε.
  • Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα παντζάρια, βράζουμε τους βολβούς των παντζαριών για περίπου 40’. Κατόπιν τα αφήνουμε στην άκρη για 5-10′ και όσο είναι ακόμη ζεστά αφαιρούμε την φλούδα τους. Όταν κρυώσουν καλά τα κόβουμε σε ροδέλες.

Για τη βινεγκρέτ

  • 50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
  • μαϊντανό –  δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 30 ml ξίδι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο