Νηστίσιμο ρυζόγαλο από τον Γιάννη Λουκάκο

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μία κατσαρόλα και το φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να εξατμιστεί όλη η ποσότητα του νερού και να έχει χυλώσει το ρύζι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει με κρύο νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2’ λεπτάΜοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη σερβιρίσματος, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

Tip:

*Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε το νηστίσιμο ρυζόγαλο με κανέλα, αποξηραμένα φρούτα ή οποιοδήποτε φρούτο επιθυμούμε.