Προφιτερόλ με γέμιση σοκολάτας και κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

υλικά

– Μέθοδος Εκτέλεσης –

Υλικά για την σαντιγί

  • 250 ml κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35%
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή άλλο άρωμα

Υλικά για την γέμιση

  • 200ml. φρέσκο γάλα πλήρες ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 200ml. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35% λιπαρά
  • 2 κρόκους
  • 20 gr κακάο
  • 15 gr κορνφλάουερ
  • 80 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 gr βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

Υλικά για την σάλτσα σοκολάτας

  • 180 ml. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35% λιπαρά
  • 180 gr. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

Για την σαντιγί:

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί, την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να ολοκληρώσουμε και τις υπόλοιπες παρασκευές.

Για την γέμιση σοκολάτας:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορνφλάουερ και το κακάο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Το αδειάζουμε μέσα στη ζεστή κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη κρέμα σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία θα πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την σάλτσα σοκολάτας:

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι, την αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Σερβίρισμα γλυκού:

Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μικρές τρύπες κάτω από τα choux, και τα γεμίζουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα σοκολάτας. Τα σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε την λιωμένη σοκολάτακαι γαρνίρουμε με την σαντιγί.