Πορτοκαλόπιτα

υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το φυσικό χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
  2. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να βράσει.
  3. Αφού αρχίσει να βράζει περιμένουμε για 4′ και ύστερα αποσύρουμε απο τη φωτιά.
  4. Χύνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  5. Κάνουμε ρολό το φύλλο κρούστας.
  6. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους 1 εκ.
  7. Τα ανοίγουμε με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μπολ.
  8. Σε ένα διαφορετικό μπολ σπάμε τα αυγά.
  9. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στα αυγά και ανακατεύουμε με σίρμα.
  10. Προσθέτουμε στο μείγμα το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε.
  11. Προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  12. Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανιλίνη, το ξείσμα από τα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  13. Χύνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με το κομμένο φύλλο κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια.
  14. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 25×35 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 25′-35′.
  16. Μόλις βγάλουμε απο τον φούρνο την πορτοκαλόπιτα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.