Πένες ογκρατέν με μπεσαμέλ, κοτόπουλο και ντοματίνια από τον Γιάννη Λουκάκο

υλικά

Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο αφού το αλατίσουμε καλά,μόλιςροδίσει , προσθέτουμε το μισό βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά και αποσύρουμε το κοτόπουλο.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε τα τυριά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμύδι, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται.

Βάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών σ’ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ισιώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση.  Τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα η επιφάνεια, 20 λεπτά περίπου.